Houwers & Partners, de overnamespecialist voor installatiebedrijven

 

Vraag & Aanbod

Bekijk het volledige overzicht van bedrijfsprofielen
Vraag & Aanbod

Diensten & Producten

U kunt gebruik maken van onze expertise op basis van onderstaande deelfasen of een cruciaal project. U behoudt keuzevrijheid om na elke fase of project verder te gaan met Houwers & Partners. Op deze manier houdt u tevens de beheersing van kosten in eigen hand.  

Financieel kader

Onze financiële specialisten, mét kennis van de branche, geven inzicht en overzicht in uw financiële situatie. U krijgt antwoorden op vragen over financieringen en de haalbaarheid van uw wensen.
U ontvangt een helder rapport met inzicht en overzicht in uw huidige financiële situatie.

Verkoop Prospectus

Een prospectus bestaat uit de omschrijving van onder andere: de onderneming, activiteiten, personeel, de prognoses van omzet, winsten en investeringen, omzetverdeling naar klantgrootte, balansposities, bezittingen, automatisering en de vraagprijs.
Als u dit product afneemt dan heeft u een aantrekkelijke en juridisch sluitende brochure die bijdraagt aan de verkoop van uw bedrijf.

Waardebepaling

Waardebepaling is meer dan het invullen van een formule. Zaken die meetellen in de waarde van een onderneming: de winst, de stabiliteit van omzet en resultaat, de kwaliteit en de leeftijdsopbouw van personeel, gedane investeringen, de eigen-vermogen positie, de financierbaarheid van de overname en persoonlijke goodwill. De economische waarde berust op de verwachting dat het bedrijf in de toekomst opbrengsten kan genereren, rekening houdend met risico en onzekerheid.
Wij brengen het terug naar de essentie en u ontvangt op grond daarvan een overzichtelijke, correcte en onderbouwde waardebepaling.

Adverteren

Wij geven advies over het gebruik van externe advertentiekanalen. Wij maken desgewenst een aantrekkelijke teaser om de nieuwsgierigheid te wekken bij geïnteresseerde overnamepartners.   

Matchmaking

Wij zoeken naar geïnteresseerde en geschikte overnamepartners. Een zoekopdracht verschaft toegang tot het netwerk van Houwers & Partners. Wij zorgen voor het tot stand komen van een passende match.

Verkooponderhandelingen

Wij begeleiden het inbrengen, verdedigen en verwoorden van de (ver)koop voorwaarden in de onderhandelingen. Het resultaat is een Letter of Intent (LOI) met daarin de voorwaarden en basisafspraken. Deze intentieverklaring wordt vóór het definitieve overnamecontract opgesteld en ondertekend.

Due Diligence

Een due diligence wordt vaak een 'financieel boekenonderzoek' genoemd, maar in de praktijk is het veelomvattender. Houwers & Partners levert het onderzoeksrapport met de sterke en minder sterke kanten van de onderneming. Bovendien zijn de verbeterpunten - inclusief de fiscale, juridische en commerciële kansen - geformuleerd voor de situatie na overname.

Overdracht

Tenslotte stellen we de contracten op ter ondertekening. Ook vindt de aandelentransactie plaats. De bedrijfsoverdracht is rond.